Q&A: Welke haarkleur past bij mij?

Haarkleur

Iedereen wordt geboren met een haarkleur die bepaald is door zijn of haar genen. Misschien ben je hier helemaal tevreden mee, of misschien jeuken je handen om je haar te verven. Maar voordat je de verfkwasten door je lokken haalt, is het belangrijk om te overwegen welke haarkleur eigenlijk het beste bij jou past. Hoe maak je die keuze?

‘Waar moet ik op letten?’

Een haarkleur is een persoonlijke kwestie en er zijn geen strikte regels. Het belangrijkste is dat jij je er goed bij voelt. Doorgaans helpen de volgende zaken wel bij het maken van een keuze. Let op:

• De tint van je huid: Er zijn koele en warme ondertonen, en bepaalde haarkleuren passen beter bij elk. Koele (blauwachtige of roze) tinten passen goed bij asblond, zachtbruin of platinablond. Voor warme (geelachtige of olijfkleurige) tinten kunnen karamel, koper, warm rood of goudtinten mooi zijn.
• Je oogkleur: Een haarkleur kan je oogkleur benadrukken. Blauwe ogen komen bijvoorbeeld goed tot hun recht met licht goudblond haar of kopertinten. Bruine of groene ogen stralen vaak met warme tinten zoals chocoladebruin.

‘Moet ik ook rekening houden met onderhoud?’

Het realiseren van je droomkleur is vaak geen probleem, maar het is zeker van belang om van tevoren rekening te houden met het onderhoud van je haarkleur. Sommige haarkleuren vergen namelijk veel tijd. Heb je van jezelf licht haar en wil je naar donker? Dan is de kans groot dat je om de drie à vier weken je haren moet bijwerken. Hetzelfde geldt voor de overgang van donker naar heel licht. Bovendien vereist blond geverfd haar veel zorg. Regelmatig intensief hydrateren en voeden met specifieke shampoos is essentieel. Als je het onderhoud als lastig ervaart of er geen tijd voor hebt, is het verstandig een andere kleuroptie te kiezen.

‘Ik krijg geen beeld bij hoe een haarkleur staat. Wat nu?’

Tegenwoordig beschikken we over het grote internet en social media. Deze zijn dan ook je grootste vriend(en)! Voor inspiratie voor haarkleuren is Pinterest een leuke optie. Je kunt pinborden maken en daarop inspiratieplaatjes opslaan. Daarnaast bestaan er virtuele tools waarmee je kunt experimenteren. Je kunt in een virtuele spiegel zien hoe een bepaalde haarkleur staat.

‘Ik blijf mijn haarkleur wisselen. Wat kan ik het beste doen?’

Dat is begrijpelijk! Wat vaak wordt opgemerkt, is dat mensen hun haarkleur veranderen met de wisseling van de seizoenen. In het najaar, de koude wintermaanden, wordt er veelvoudig gekozen voor donkere haarkleuren. Zodra er weer meer licht verschijnt, zoals in het voorjaar en de zomer, verlangt men naar lichte kleur. Vooral mensen met een kort kapsel wisselen vaak. Als je neigt naar verandering, is het verstandig om subtiel te beginnen. Kies geen drastische kleur, maar een highlight of lowlight. Dit zorgt al voor een mooie aanpassing zonder te veel risico.

Advies van de haarspecialist

Kom je er nog niet helemaal uit? Het is altijd fijn om hulp te krijgen van een ervaren haarspecialist bij het kiezen van de juiste haarkleur. Bij Kapsalon Primeur letten wij gelijk op de persoon die binnenkomt. We houden rekening met je persoonlijke stijl en hebben kennis welke kleuren passen bij je huidtint en oogkleur. Vanzelfsprekend nemen we jouw wensen mee! Kom gerust langs in de salon voor advies of maak een afspraak. We zorgen voor een kapsel om trots op te zijn!