Haartrend uitgelicht: cowgirl copper

Cowgirl copper

In de herfst is niets zo veranderlijk als het weer. Nou ja, behalve haartrends misschien. Je hebt het vast al wel voorbij zien komen op sociale media: cowgirl copper. Deze haartrend is voor het eerst gespot bij niemand minder dan Kendall Jenner en heeft zich in razendsnel tempo verspreid. Ook bij Kapsalon Primeur krijgen we er geen genoeg van!

Een nieuwe look

We zullen het eerlijk toegeven: de herfst is niet ons favoriete seizoen. Wind, regen, korte dagen… Maar je moet natuurlijk zelf de slingers ophangen. En hoe doe je dat nu beter dan met een nieuwe look? Cowgirl copper is dé nieuwste haartrend deze herfst. De trend komt niet helemaal uit het niets opzetten. Vorige herfst zagen we nog hoe celebrities massaal hun haren felrood kleurden. Cowgirl copper is de rustigere en vooral toegankelijkere versie hiervan.

Veelzijdig

Eén van de redenen waarom cowgirl copper zo populair is, is het feit dat het zo’n veelzijdige haarkleur is. Er is geen one size fits all, maar je kunt er alle kanten mee op. Het is een beetje bruin, een beetje rood en een beetje karamel, gecombineerd met de juiste mix van lowlights en highlights. Zo wordt de kleur helemaal afgestemd op jouw huid en je ogen.

Geschikt voor jou

Want of je nu blond haar en blauwe ogen hebt of donker haar en bruine ogen hebt: cowgirl copper past bij jou. Het versterkt je natuurlijke haartoon door er koper aan toe te voegen, in plaats van de natuurlijke basis te ‘verstoren’. Dat betekent ook nog eens dat je geverfde coupe langer meegaat, mits je je haar laat verven bij een haarspecialist.

En de cowgirl?

Dan is er natuurlijk nog één detail waar we niet omheen kunnen: wat heeft deze trend te maken met een cowgirl? Dat is afgeleid van de kledingstijl die gelijktijdig met de haarkleurtrend ontstond: stoere cowboyboots, dubbel denim, stoere overhemden en sierlijke cowboyhoeden. Al kun je laatstgenoemde misschien beter achterwege laten, want dan ziet niemand jouw prachtige haar meer!

Advies nodig?

Misschien vind je het toch nog een grote stap om zomaar je haren te laten verven. Ben je nog niet helemaal overtuigd of cowgirl copper iets voor jou is? Op TikTok vind je meerdere hyperrealistische filters waarmee je kunt zien hoe de haarkleur jou staat. Toch liever persoonlijk advies? Kom dan gerust eens langs in één van onze salons, dan bekijken onze specialisten graag samen met jou de mogelijkheden.