De juiste aanpak voor jouw krullen!

Krullen

Krullen zijn een echte eyecatcher. Ze zijn kenmerkend voor je uiterlijk. Maar het in model brengen van je bos krullen vraagt wel enige aandacht. En dat geldt ook voor het knippen er van. In dit blog vertelt specialist Hedi Meijering je alles over het knippen van krullen.

De wetenschap achter jouw krullen

Hedi begint: ‘Maar voordat ik dieper inga op hoe krullen worden geknipt, is het waardevol om te weten hoé krullen eigenlijk ontstaan. Hiervoor gaan we terug naar je DNA, want daar is het begonnen. Je DNA heeft bepaald dat je haarzakje ovaal is. Zodra je haren groeien, gaan ze door het ovalen haarzakje. Door de vorm maken ze een soort bocht. Dat maakt dat ze aan de buitenkant tevoorschijn komen in een krul.’

Vak apart

‘Omdat krullen anders groeien dan stijl of golvend haar, mogen ze niet op dezelfde manier geknipt worden. Het is echt een vak apart. Zo moet er rekening worden gehouden met het ‘bounce effect’. Trek je krul maar eens helemaal naar beneden en laat daarna los. Je zult zien dat er veel verschil zit in lengte. Krullend haar moet daarom altijd droog worden geknipt, in de normale stand. Ook moet de kam buiten beeld blijven. Wanneer je krullen gekamd worden, worden ze heel pluizig en kun je ze beschadigen.’

Verschillende kniptechnieken

Omdat het knippen van je krullen erg precies dient te gebeuren, zijn er verschillende technieken ontwikkeld:

  • Curlsys-techniek: hierbij wordt een bundeltje van haar, dat van nature bij elkaar hoort, in een curve geknipt. Dit zorgt voor een natuurlijke look, meer krullen en minder pluis.
  • Devacut-techniek: pluk voor pluk worden je krullen droog geknipt. De natuurlijke valling van je haar blijft hierdoor zichtbaar.
  •  Curl-by-curl-techniek: eigenlijk is dit een totaalconcept. Er wordt op basis van jouw wensen en krultype een plan gemaakt. Dit kan krul voor krul knippen zijn of in een bundel. Of eerst de pluis eruit knippen.

Persoonlijk advies

Hedi vervolgt: ‘Ik gebruik voornamelijk de curl-by-curl-techniek. Maar ongeacht de techniek, wij willen eerst jou en je bos krullen goed leren kennen. Daarna kunnen we gericht voor je aan de slag! Wanneer je krullen geknipt zijn, geven wij ook graag advies welke producten je het beste kunt gebruiken. En wellicht voor de puntjes op de i: de styling van je krullen. Het knippen van krullen is wel duurder, daar moeten we realistisch in zijn. Maar dit komt doordat er zorgvuldig de tijd voor genomen moet worden.’

Contact

Ben jij benieuwd hoe wij je krullen tot een hoger niveau kunnen tillen? Neem gerust contact op met één van onze salons in Leek of Assen. Wij beantwoorden je vragen of plannen een afspraak voor je in. Hopelijk tot snel!