Goed je baard scheren? Zo doe je dat!

Baard

Je zit vluchtig aan je baard. Het is écht nodig tijd om weer te scheren. Met het scheerschuim op je gezicht en je scheermesje in je handen ros je snel langs je baard. Auw! Daar is de eerste snee. Scheren vind je helemaal geen leuke bezigheid en je bent het liefst binnen vijf minuten klaar. Gun jezelf daarom eens een goede scheerbeurt bij de barbershop!

Verloren kunst

Goed scheren lijkt een verloren kunst. Vroeger werd er uitgebreid de tijd genomen voor scheren. Grote kans dat je grootvader per week er vroeger een apart moment voor inplande en zijn traditionele scheerrituelen uitvoerde. Tegenwoordig gebeurt dit een stuk minder. We investeren niet meer in goede scheerattributen en zijn het liefst zo snel mogelijk klaar. Begrijpelijk, omdat er genoeg andere zaken zijn die je leven druk maken. Maar tijd vrij maken voor een goede scheerbeurt is fijn voor jezelf als ontspanmoment én voor een verzorgde baard.

Goede voorbereiding is het halve werk

Bij Kapsalon Primeur hebben wij binnen onze kapsalon een heuse barbershop. Onze barbier neemt graag uitgebreid de tijd om je baard te scheren. Een goede voorbereiden is het halve werk. Daarom worden altijd eerst je huid en haren goed voorbereid. Er wordt een warme handdoek op je gezicht neergelegd. De warmte zorgt ervoor dat je baardharen zachter worden en je poriën open gaan staan. Het scheren zal daardoor makkelijker gaan.

Masseren en inzepen

Vervolgens wordt de handdoek eraf gehaald en begint de pre-shave. Je haren worden gemasseerd met een olie of crème om de baardharen nog zachter te maken. Voor de langere baarden vindt eerst nog klein trimbeurtje plaats. Op die manier is er al enigszins model en zal de scheerbeurt comfortabeler aanvoelen. Daarna wordt je baard ingezeept. Met een kwast maakt de barbier ronddraaiende bewegingen en neemt alle haren mee.

Tijd voor baard scheren

Ingezeept en al kan het scheren beginnen. Meestal wordt er een open scheermes of een zogenaamde ‘Straight Razor’ bij gepakt. Weet je trouwens waarom er messen worden gebruikt voor het scheren, in plaats van normale scheermesjes. Dat komt doordat het traditionele barbiersmes je huid een stuk gladder maakt dan een regulier scheerapparaat. De barbier heeft speciale technieken geleerd hoe hij met deze messen kan omgaan, dus laat het vooral door een professional doen.

After-verzorging

Zodra het scheren klaar is, wordt er nog een warme handdoek op je gezicht neergelegd. Deze laat de barbier even op je gezicht rusten. Dit kalmeert je huid, waardoor irritaties worden voorkomen. Als kers op de taart worden de restjes scheerzeep verwijderd en een aftershave aangebracht. Na de scheerbeurt is je huid goed verzorgd en is je baard op een fijne manier geschoren. Zo kom jij stralend voor de dag!

Kapsalon Primeur

Ben jij benieuwd naar de kunsten van onze barbier? Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak of bij vragen. Ook wanneer je niet goed weet hoe je je baard wilt stylen, geeft hij je graag advies. Op die manier voel jij je je weer helemaal de man!