Alles over knippen voor heren

heren

Het knippen van herenhaar is een vak apart. Vergeleken met dameskapsels vraagt het om een geheel andere aanpak en techniek. Als onder andere kapper voor heren, weten we dat elke knipbeurt een uniek project is, waarbij je oog voor detail en precisie van essentieel belang zijn. We vertellen je er alles over in dit blog.

De basis: hoofdvorm, haargroei en kruin

Het begint allemaal bij de vorm van je hoofd. Niet onbelangrijk, bij het knippen van een kapsel. Ieder hoofd heeft namelijk een unieke vorm, en daar moet je als kapper rekening mee houden, om te voorkomen dat haar na het knippen raar valt, of helemaal niet past bij de vorm van je hoofd. De richting van de haargroei speelt ook een cruciale rol. Door de haargroei te respecteren, creëer je een natuurlijkere look die vaak net wat langer meegaat. En dan zijn er natuurlijk de kruinen. Een kruin kan het vallen van het haar enorm beïnvloeden, dus hier moet je extra zorg aan besteden.

Het hele plaatje: bakkebaarden en baard

Bij heren is het kapsel nooit compleet zonder de juiste aandacht voor de bakkebaarden en baard. Deze elementen kunnen een kapsel helemaal afmaken of juist tenietdoen. De vorm van de bakkebaarden en de baard moet in balans zijn met de rest van het kapsel. Het is een kwestie van proporties en symmetrie. We nemen jouw baard en bakkebaarden dan ook probleemloos mee tijdens je knip-, trim- of scheerbeurt.

De tondeuse: precisie is alles

De tondeuse is een onmisbaar hulpmiddel voor elke herenkapper. Met een tondeuse kun je strakke lijnen creëren en details aanbrengen. Maar: een tondeuse vereist een vaste hand en veel precisie. Zeker bij korte kapsels is het belangrijk dat alles strak en gedetailleerd is. Daarom zijn de kappers bij Kapsalon Primeur goed getraind in het gebruik van een tondeuse.

Waarom kiezen voor Primeur?

Bij Kapsalon Primeur begrijpen we dat het knippen van herenhaar meer is dan alleen maar haar knippen. Het is een belangrijk onderdeel van iemand zijn uitstraling, waarbij we streven naar perfectie. Onze ervaren kappers hebben oog voor detail en zijn gespecialiseerd in de laatste trends op het gebied van herenkapsels. Of je nu gaat voor een klassieke look of juist iets moderns, wij zorgen ervoor dat je de salon verlaat met een kapsel waar je trots op bent. Ben je benieuwd wat wij voor jouw haar kunnen betekenen? Maak dan snel een afspraak bij Kapsalon Primeur. Wij staan klaar om je te verwelkomen en je van een topkapsel te voorzien. Bel nu voor een afspraak of boek online via onze website!